HK
 
Log ud
  • Råd & støtte
  • Ferie
  • Ferierettigheder
Send til en ven
Del link på LinkedIn
Del link på Twitter
Del link på Facebook

Del siden

Ferierettigheder
(direkte link: http://hkungbladet.dk/raadogstoette/ferie/ferierettigheder)


menu
  • Ferierettigheder
  • Sygdom og ferie
  • Ny ferielov - alt du skal vide
  • Ferie som opsagt
  • Ferielukket
  • Ferierettigheder
  • Sygdom og ferie
  • Ny ferielov - alt du skal vide
  • Ferie som opsagt
  • Ferielukket

love og regler

alt om dine ferierettigheder og ferieloven

Ferieloven fastsætter dine minimumsrettigheder for ferie, når du er lønmodtager. Bliv klogere på dine grundlæggende ferierettigheder her.

Hvad du har ret til afhænger i øvrigt også af om du er ansat på en overenskomst eller ej. De fleste overenskomster giver eksempelvis en uges ekstra ferie. Det der hedder feriefridage eller 6. ferieuge.

For at få løn under din ferie skal du have optjent ret til det via dit arbejde. Hvis du ikke er fastansat, så du kan få løn under ferie (fx i korte perioder eller i fritidsjob), skal arbejdsgiveren betale mindst 12,5 procent af din løn i feriepenge, som du får udbetalt, når du skal holde ferie.

Bestemmer jeg selv, hvornår jeg kan holde ferie?

Det bedste er naturligvis, hvis du og din arbejdsgiver kan blive enige om hvornår du skal holde din ferie. Men hvis I ikke kan det, kan arbejdsgiveren bestemme, hvornår du skal holde ferie. 

Det kræver, at arbejdsgiveren varsler dig i god tid:

  • Hovedferien, som skal holdes i perioden fra 1. maj til 30. september, skal fx varsles 3 måneder i forvejen. Her har du ret til 15 feriedage (3 uger) i sammenhæng. Men I kan aftale at dele ferien op, så du kun holder 10 dage i træk. De sidste 5 dage kan holdes efter 30. september.
  • Resten af ferien skal varsles med en måned og kan placeres både før og efter hovedferien. Du har ret til at holde mindst 5 dage i træk. Du kan også aftale med din arbejdsgiver, at dagene holdes enkeltvis.

Højesteret har i august 2015 afsagt dom om mulighederne for at fravige ferielovens almindelige varsler, så hvis du har en ansættelsesaftale, hvor der står kortere frister, så kontakt din HK afdeling.

Der findes stadig virksomheder i Danmark, som holder ferielukket i bestemte uger i sommerperioden, eller mellem jul og nytår mv. Her gælder særlige regler, så hvis du er omfattet af tvungen ferieafholdelse, så kontakt din HK-afdeling for yderligere oplysning.

Sådan optjener du ret til ferie

Du optjener ret til ferie, mens du er ansat. Du optjener også ferie under din barsel, hvis du får hel eller delvis løn fra din arbejdsgiver i barselsperioden. Og er du ansat som funktionær, optjener du også ferie, hvis du er sygemeldt. 

Du optjener ferie i kalenderåret – altså fra januar til december. Den ferie, du optjener, kan du holde i det efterfølgende ferieår, som går fra maj til april. Hvis du fx har været ansat hele 2015, har du ret til 5 ugers ferie i perioden fra 1. maj 2016 til 30. april 2017. 

Du optjener 2,08 feriedag for hver måned, du er ansat. Det bliver til 25 dage på et år. En uges ferie svarer til 5 dage.

Kan jeg få erstatningsferie, hvis jeg bliver syg før eller under ferien?

Hvis du er syg i din ferie, kan du få erstatningsferie for de dage, der er ud over 5 sygedage. Sygedagene kan godt være i forskellige ferier i løbet af et ferieår (fra 1. maj til 30. april). Hvis du fx er syg i 7 feriedage i løbet af et ferieår, får du altså 2 erstatningsferiedage.

Der er dog en række regler du skal være opmærksom på. Læs mere om det i artiklen om erstatningsferie. Både hvis du bliver syg før eller under din ferie.

Læs alt om erstatningsferie

Kan jeg få feriepenge udbetalt, selvom jeg ikke holder ferie?

I nogle tilfælde er det muligt, at få feriepengene direkte udbetalt.

Du har ret til at få udbetalt feriepengene uden at holde ferie hvis:

  • Du forlader arbejdsmarkedet på grund af alder eller helbredsmæssige forhold.
  • Du fratræder dit job for at flytte til udlandet.
  • Du fratræder dit job og højst har optjent 750 kr. i feriepenge (efter skat og arbejdsmarkedsbidrag).
  • Hvis du, når ferieåret begynder 1. maj, højst har optjent 1.500 kr. i feriepenge (efter skat og arbejdsmarkedsbidrag).
  • Hvis du fratræder dit job, har overført ferie og dermed har mere end 25 dages ferie tilbage, kan du få udbetalt penge for de dage, der er ud over de 25 dage

Du kan søge om at få udbetalt feriepengene hvis:

  • Du højst har 2.250 kr. tilbage af dine feriepenge, når ferieåret slutter den 30. april. Det forudsætter, at du har holdt mindst 4 ugers ferie eller at pengene stammer fra et ophørt ansættelsesforhold.
  • Du har penge tilbage fra den 5. ferieuge. Hvis du har modtaget visse offentlige ydelser fx dagpenge, kan du få afslag.
  • Du har optjent pengene i et tidligere job og er stoppet senest den 30. april. Hvis du har modtaget visse offentlige ydelser fx dagpenge, kan du få afslag.
  • Du ikke har kunnet holde ferie fx på grund af sygdom eller barsel.

Du kan få feriepengene udbetalt op til 3 år efter udløbet af det ferieår, pengene hører til. Derefter er pengene tabt. Fx skal du sørge for at få udbetalt de feriepenge, du har optjent i 2010 til brug i ferieåret den 1. maj 2011 til 30. april 2012, senest den 30. april 2015.

Kan jeg blive fyret mens jeg holder ferie?

Ja, det kan du godt. Du er ikke særligt beskyttet, fordi du er på ferie. Din arbejdsgiver skal dog kunne dokumentere, at opsigelsen er fremkommet rettidigt til dig. Eksempelvis at den er afleveret i din postkasse.

Kan jeg overføre ferie, jeg ikke kan holde?

Der gælder nogle generelle regler for overførsel af ferie. Men de kan være begrænset via din overenskomst, så du ikke kan overføre ferie eller kan overføre færre feriedage.

De generelle regler siger, at du skal holde 20 dages ferie, og at du kan højst kan overføre 5 dage. Det betyder, at du skal have optjent mere end 20 dages ferie, før du kan overføre dage fra et ferieår til det næste.

Hvis du ønsker at overføre feriedag skal du:

  • Aftale det med din arbejdsgiver – det er ikke en ret, men en mulighed, I kan blive enige om.
  • Aftalen skal laves inden 30. september efter, ferieåret er slut. Eksempelvis skal der være indgået aftale inden den 30. september 2015 om overførsel af feriedage optjent i 2013 til afvikling i ferieåret 1.maj 2014 til 30. april 2015.

Tjek overenskomsten. Hvis der står i den, at du ikke kan overføre ferie, er det overenskomsten, der gælder. 

Ofte skal du bruge nogle særlige blanketter, når du søger om overførsel af feriedage. Kontakt din HK-afdeling.

Må jeg rejse til udlandet, hvis jeg er sygemeldt?

Ja, det kan være muligt for dig at rejse til udlandet, mens du er syg. Men det er meget vigtigt, du kontakter din HK-afdeling for at få råd og vejledning. Før du kontakter afdelingen, må du gerne kontakte din læge for at høre, om opholdet i udlandet kan siges at forhale din helbredelse. Derudover skal du kontakte din kommune for at undersøge, om der vil være nogen sygeopfølgning, mens du er i udlandet.

Bemærk, at hvis du bliver indkaldt af kommunen til sygeopfølgning, kan kommunen kræve, at du skal møde op med meget kort varsel, måske med dags varsel. Få det derfor på skrift, hvis kommunen oplyser, at den ikke påtænker sygeopfølgning i en periode, hvor du er i udlandet.

Bemærk også, at du bør tjekke din postkasse på din folkeregisteradresse jævnligt, hvis du befinder dig et andet sted end på din bopæl f.eks. i sommerhus. Det kan få store økonomiske konsekvenser, hvis du overser en indkaldelse fra kommunen.

Skal jeg holde ferie på helligdage?

Som udgangspunktet skal du ikke bruge feriedage på at holde fri på helligdage, for du har nemlig fri i forvejen. Men meget afhænger af, hvad der står i din overenskomst eller anden aftale med din arbejdsgiver. Står der fx i overenskomsten, at du har fri Grundlovsdag, så skal du ikke bruge en feriedag for at holde fri.

Hvor kan jeg læse hele ferieloven?

Ferieloven kan altid findes i den senest vedtagegne form på Retsinformation.dk.
Læs ferieloven her


Vil du vide, hvordan HK kan hjælpe dig?

Ring og hør mere om medlemskab på 7011 4545 eller læs mere om dine muligheder

her er der forskel

Dine rettigheder og muligheder for at holde ferie kan afhænge af hvor du er ansat

Stat

Kommunal

Handel

Privat

Er du ansat i staten?

Ferieaftalen i staten supplerer ferielovens bestemmelser og giver dig en række yderligere rettigheder.
Ferie for dig der er ansat i staten

Er du ansat i en kommune eller region?

Når du er ansat i en kommune eller region har du en række ekstra fordele, når du skal holde ferie. Blandt andet har du ret til en 6. ferieuge og en særlig feriegodtgørelse på 1,95 procent af den ferieberettigede løn takket være den ferieaftale vi har indgået med arbejdsgiverne.
Ferie for ansatte i kommuner og regioner

ARBEJDER DU I HANDELSBRANCHEN – ENTEN I BUTIK, PÅ LAGER ELLER KONTOR?

Din ret til ferie er bestemt i ferieloven samt i din overenskomst eller ansættelseskontrakt. Hvis du har en overenskomst, kan du finde den her.
Læs mere om overenskomster

ER DU ANSAT I EN PRIVAT VIRKSOMHED?

Din ret til ferie er bestemt i ferieloven samt i din overenskomst eller ansættelseskontrakt. Hvis du har en overenskomst, kan du finde den her.
Læs mere om overenskomster her

Ring til HK

FAGFORENING

7011 4545
Lukket i dag

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

A-KASSE

7010 6789
Lukket i dag

Mandag 8.00-17.00
Tirsdag 8.00-17.00
Onsdag 8.00-17.00
Torsdag 8.00-17.00
Fredag 8.00-16.00
Lørdag Lukket

Skriv til os

Følg HK på Facebook Følg HK på Linkedin Følg HK på Twitter Følg HK på Instagram Følg HK på Youtube

Information om cookies
Læs HK's privatlivspolitik
Få teksten på HK.DK læst op

Skriv til os Chat om indmeldelse

Du kan chatte med os om indmeldelse hverdage mandag-torsdag 9.00-17.00 og fredag 9.00-15.00.

Afdelinger

Hovedstaden Østjylland

Sydjylland MidtVest Midt

Nordjylland Sjælland

HK Trafik & Jernbane

afdelinger Hovedstaden Østjylland Sydjylland MidtVest Midt Nordjylland Sjælland



 Information om cookies
 Læs HK's privatlivspolitik

  • Bliv medlem
    • Bliv medlem

        Læs mere

    • Medlemskaber

      • Fagforening + a-kasse
      • Fagforening
      • A-kasse
      • Studerende og elever
      • Beregn pris på medlemskab
    • Fordele i HK

      • Kontante medlemsfordele
      • OK fagforening
  • Råd & støtte
    • Råd & støtte

      I sektionen Råd og Støtte har vi samlet alle de vigtige emner, der vedrører dit arbejdsliv.

        Læs mere

    • Løn og overenskomst

      • Løn
      • Overenskomst
        • Overenskomst

          På arbejdsmarkedet bliver lønmodtagere og arbejdsgivere som hovedregel enige om løn- og arbejdsvilkår i overenskomster.

            Læs mere

        • Den danske model
        • Overenskomst eller lov
        • OK-leksikon
        • Minimal og normallov
        • Lokalaftale
        • TIllidsrepraesentant
      • Pension
        • Pension

          Den pension, der knytter sig til dit ansættelsesforhold, kaldes en arbejdsmarkedspension. Når du går på pension, vil denne formentlig udgøre en væsentlig del af din indtægt.

            Læs mere

        • Hvad er en arbejdsmarkedspension
        • Tjek din pension
      • Tag et HK LønTjek
      • Ligelønsberegner
    • Ansættelse

      • Alt om ansættelse
        • Alt om ansættelse

          HK hjælper dig, når du skal ansættes i et nyt job eller har ændringer i din kontrakt.

            Læs mere

        • Nyt job det skal du vide
        • Vikar/tidsbegænset ansættelse
        • Påtale, advarsel eller bortvisning
        • Ligebehandling
      • Fleksjob
        • Fleksjob

          Fleksjob sikrer, at tusindvis af mennesker over hele landet kan gå på arbejde, selvom de af forskellige årsager ikke er i stand til at bestride et fuldtidsjob.

            Læs mere

        • Økonomi i fleksjob
        • Ledig fleksjobber
        • Krav og sanktioner
        • Inddrag HK og tillidsrepræsentanten
        • HK om fleksjob
      • Fritidsjob
        • Fritidsjob

          HK hjælper dig med at sikre en god løn og ordentlige forhold på dit fritidsjob.

            Læs mere

        • Løn ferie og sygdom
        • Love regler og sikkerhed
      • Løntilskud
        • Løntilskud

          Bedre fodfæste på arbejdsmarkedet.

            Læs mere

        • Førtidspensionist
        • Jobrotation
        • Seniorjob
        • Trainee-ordning
        • Virksomhedspraktik
        • Andre ordninger
        • FAQ
      • Seniorordning
        • Seniorordning

          I mange af HK's overenskomster er der aftalt muligheder, som skal gøre det mere attraktivt for dig at blive på arbejdspladsen i årene op til, at du kan gå på pension.

            Læs mere

        • For ansatte i den private sektor
        • For ansatte i kommuner og regioner
        • For ansatte i staten
        • For ansatte i butik
    • Arbejdsmiljø

      • Arbejd med arbejdsmiljø
      • Arbejdsskader
      • Fysisk arbejdsmiljø
        • Fysisk arbejdsmiljø

            Læs mere

        • Computerarbejde
        • Indeklima
        • Indretning af arbejdspladsen
        • Løft og arbejdsstillinger
        • Gravid på job
      • Psykisk arbejdsmiljø
        • Psykisk arbejdsmiljø

            Læs mere

        • Mobning og Chikane
        • Konflikter
        • Forandringer
        • Vold og trusler
        • Roeveri
        • Links til materialer
      • Tema om stress
        • Tema om stress

            Læs mere

        • Er du stresset?
        • Loes stress i faellesskab
    • Rettigheder

      • Arbejdstid
        • Arbejdstid

            Læs mere

        • Natarbejde
        • Reglerne helt kort
        • Pauser
      • Barsel
        • Barsel

            Læs mere

        • Barselsrettigheder
        • Løn under barsel
        • Far på barsel
        • Ledig
        • Ferie og barsel
        • Elev på barsel
        • Adoption
      • Ferie
        • Ferie

          Find alle informationer om ferie her.

            Læs mere

        • Ferierettigheder
        • Sygdom og ferie
        • Ferie som opsagt
        • Ferielukket
      • Opsigelse
        • Opsigelse

            Læs mere

        • Er opsigelsen saglig
        • Opsigelsesvarsler
        • Fritstilling
        • Frivillig aftale
        • Fyringsrunde
        • Konkurs
        • HK kvikstart
      • Sygdom
        • Sygdom

            Læs mere

        • Sygeguide
        • Sygedagpengeregler
        • Barns 1. sygedag
        • Det gode sygefraværsforløb
    • Lovgivning

      • Funktionærloven
      • Få juridisk hjælp
      • Love fra A-Z
        • Love fra A-Z

            Læs mere

        • Forvaltningsloven
    • Freelancer

      • Freelancer.dk
      • Kurser og netværk
      • Toolbox
      • Dine rettigheder
      • Dine Pligter
      • Freelancerfordele
      • Servicebureau for freelancere
        • Servicebureau for freelancere

            Læs mere

        • Opret opgave
        • Indberet timer og udgifter
        • Afslut opgave
        • Prisguide
        • Prisberegner
        • Lønberegner
      • Kontakt
    • Arbejdsmiljø generelt

      • Arbejdsskade
      • Gravid på job
      • Arbejd med arbejdsmiljø
      • Bliv arbejdsmiljørepræsentant (pjece)
  • A-kasse
    • A-kasse

      A-kasse beskrivelse

        Læs mere

    • Hvis du bliver ledig

      • Opsagt - HK KvikStart
      • Nyuddannet
      • Din første dag som ledig
      • Udfyld ledighedserklæring
      • Uddannelse afsluttet
      • Afmeld dig som ledig
    • Forventninger til dig

      • Dine pligter som ledig
      • Aktiviteter og møder
      • Min jobsøgning
    • Muligheder som ledig

      • Uddannelse
      • Selvstændig
      • Dagpenge i udlandet
      • Supplerende dagpenge
      • Ulønnet arbejde
      • Netværk for jobsøgende
    • Dagpenge

      • Dagpengesatser
      • Udbetalingsperioder
      • Feriedagpenge
      • Sådan udfylder du udbetalingskort
      • Ansøg om feriedagpenge
      • Udfyld udbetalingskort
      • Beregn dine dagpenge
    • Efterløn

      • Tid til efterløn
      • Efterlønsbevis
      • Beregn din efterløn
      • Jeg er på efterløn
      • Skattefri præmie
      • Ansøgning om efterløn
    • Kontakt og guider

      • Meld dig ind
      • Ofte stillede spørgsmål – FAQ
      • Selvstændig og dagpenge - FAQ
      • Skriv til os
      • Det nye opholdskrav
      • Om a-kassen
      • Find blanketter
    • Find blanketter

      • Alle blanketter
    • Selvbetjening

      • AR283 - Ansøgning om efterløn
      • Ledighedserklæringen
      • Udbetalingskort
      • Feriedagpenge
      • Send dokumenter
  • Job & karriere
    • Job & karriere

      Råd og vejledning til din karriereudvikling.

        Læs mere

    • Inspiration og vejledning

      • Ring til karrieretelefonen
      • Tjek af ansøgning og CV
      • (B)lær dig selv bedre at kende
      • Tjek din personlighed på jobbet
      • Kompetencekompasset
    • Uddannelse

      • Efter- og videreuddannelse
      • Økonomi i uddannelsen
      • Realkompetencevurdering
      • Søg uddannelse
    • Udvikling i jobbet

      • Din udvikling
      • MUS-samtalen
      • Dine styrker & kompetencer
      • Udvikling for ledere
    • Jobsøgning

      • Skift job
      • HK JobBørs
      • Kom godt i gang med jobsøgning
      • Det målrettede cv
      • Den motiverede ansøgning
      • Jobsamtalen
      • Søg job
    • HK's kurser

      • Onlinekurser
      • Kursuskalender
      • Kurser for tillidsvalgte
  • Aktuelt
    • Aktuelt

        Læs mere

    • Seneste nyheder

      • Organiseringsprisen - Nomineret - Maja Karre, Just Eat 15. februar 2019 HK Service Hovedstaden
      • Organiseringsprisen - Nomineret - TUI-DK Klubben 15. februar 2019 HK Service Hovedstaden
      • Danmarks bedste praktikantvejleder? 15. februar 2019 DL-F
      • Se alle nyheder
    • Seneste blogindlæg

      • Medarbejderne skal være lige så opdaterede som maskinparken og softwaren 15. februar 2019
      • Arbejdet gør stadig ondt på alt for mange 13. februar 2019
      • Nu stiger din fritvalgsordning 13. februar 2019
      • Se alle blogindlæg
    • Arrangementer og kurser

      • Se hele kalenderen
    • Nyt fra HK
  • Under uddannelse
    • Under uddannelse

        Læs mere

    • Ungdomsuddannelse

      • Specielt for dig på ungdomsuddannelse
      • Guide til ungdomsuddannelse
      • Alt om fritidsjob
      • Find fritidsjob
      • Få besøg på din skole
    • Elev og i praktik

      • Specielt for elever
      • Elevguide
      • Elevløn
      • Få mest ud af din uddannelse
      • Mød en elev
      • Find en elevplads
      • Talentuddannelse
    • Videregående uddannelse

      • Specielt for studerende
      • Guide for studerende
      • Mød en studerende
    • HK Tema

      • Job
      • Studieliv
      • Økonomi
      • Eksamen
      • Fritid
      • Se alle temaer
    • Praktikplads og studiejob

      • Find en praktikplads
      • Find et studiejob
    • Om HK-medlemskab

      • Bliv medlem af HK nu
      • Alt det du får med et HK-medlemskab
      • Til dig der snart er færdiguddannet
  • Om HK
    • Om HK

      Få information om HK's organisation, politik og ledelse. Find din lokale afdelingen og den sektor, landsforening eller klub der dækker din branche.

        Læs mere

    • Afdelinger

      • Hovedstaden
        • Hovedstaden

            Læs mere

        • HK Handel Hovedstaden
        • It Medie og Industri
        • HK Kommunal Hovedstaden
        • HK Serivce Hovedstaden
        • HK Stat
        • HK Bornholm
        • HK Ungdom Hovedstaden
        • HK Leder
        • VKC
      • Midt
        • Midt

            Læs mere

        • Klubber og foreninger
        • Lokale medlemstilbud
        • Hvem er vi?
        • Om HK Midt
        • Ledige jobs i HK Midt
      • MidtVest
      • Nordjylland
        • Nordjylland

            Læs mere

        • Klubber og foreninger
        • Afdelingssektorer
        • Ungdom
        • Om HK Nordjylland
        • Medarbejdere
      • Sjælland
        • Sjælland

            Læs mere

        • Faglige sektorer
        • Om HK Sjælland
        • Brancheklubber
        • HK Ungdom
        • Seniorklubber
        • Lokale tilbud
      • Sydjylland
      • Østjylland
      • Trafik og Jernbane
        • Trafik og Jernbane

            Læs mere

        • Overenskomst og fagligt
        • Medlemsfordele
        • Jernbaneferie
        • Tillidsrepræsentanter
        • Om trafik og jernbane
    • Sektorer

      • HK Handel
      • HK Kommunal
      • HK Privat
        • HK Privat

            Læs mere

        • Om HK/Privat
        • Branchesektioner
        • Netværk
        • Gratis kurser
        • Målprogram 2015-2019
        • HK/Privatbladet
        • Feriehuse
      • HK Stat
        • HK Stat

            Læs mere

        • Om HK Stat
        • HK Statbladet
        • Søg job i staten
    • Om HK

      • Alt det du får med et HK-medlemskab
      • Fakta om HK
      • Organisationen
      • HK's love
      • Fonde og legater
      • Klagenævn
      • Oplysning
    • Job i HK

      • Ledige stillinger
      • HK som arbejdsplads
      • Bliv elev i HK
    • Politik

      • Mærkesager
      • Kongresser i HK
      • Næstformandsvalg 2018
    • Kontakt

      • Skriv til os
      • Presse
    • Klubber og Brancheklubber

      • HK Danmarks Domstole
        • HK Danmarks Domstole

            Læs mere

        • Bestyrelsen
        • Elev hos domstolene
        • Jobprofiler
      • HK Forsvarets Landsklub
        • HK Forsvarets Landsklub

            Læs mere

        • Bestyrelsen
        • Nyhedsbreve
        • Udvalg
      • HK Politiet og Anklagemyndigheden
        • HK Politiet og Anklagemyndigheden

            Læs mere

        • Beretning
        • Bestyrelsen
        • Nyhedsbreve
        • Vedtægter
      • HK SKAT
        • HK SKAT

            Læs mere

        • Bestyrelsen
    • Tværgående Landsforeninger og Branchesektioner

      • DL-F
        • DL-F

            Læs mere

        • OM DL-F
        • Annoncer og kurser
        • Arbejdsmiljø
        • Pjecer
        • Statistikker
  • Mit HK
    • Log ind med NemID

      Du kan altid logge ind med dit NemID. Hvis du ønsker at oprette eller ændre din personlige adgangskode til HK kræver det login med NemID.

      NemID Log ind med NemID
      Problemer med login?
    • Log ind med adgangskode

      For at kunne benytte en personlig adgangskode til HK, skal du først oprette en ved at logge ind med NemID. Herefter kan du benytte adgangskoden, hver gang du logger ind.

      Der er en fejl i dit CPR-nummer eller adgangskode

      Problemer med login?
    • Tilbage

      Problemer med at logge ind

      • Min adgangskode virker ikke?
        Af sikkerhedsmæssige grunde har vi udviklet en ny form for Log in. Første gang kræver det, at du logger på med dit NemId.
      • Kan jeg bruge min gamle adgangskode?
        Nej, du skal oprette en ny adgangskode efter den 15. maj. Det gør du ved at logge ind med NemId og bagefter oprette en ny adgangskode på Min profil. 
      • Jeg har glemt min adgangskode?
        Log ind med NemId og opret en ny adgangskode.
      • Får jeg tilsendt en adgangskode?
        Nej, du opretter selv din adgangskode efter login med NemID.
      • Kan jeg nøjes med kun at bruge mit NemID?
        Ja det kan du godt.

       

  • In english
  • Afdelinger
    • Afdelinger

      Din HK-afdeling er din indgang til HK. Find din afdeling her.

        Læs mere

    • Midt
      • Midt

          Læs mere

      • Klubber og foreninger
      • Lokale medlemstilbud
      • Hvem er vi?
      • Om HK Midt
      • Ledige jobs i HK Midt
    • Nordjylland
      • Nordjylland

          Læs mere

      • Klubber og foreninger
      • Afdelingssektorer
      • Ungdom
      • Om HK Nordjylland
      • Medarbejdere
    • Sjælland
      • Sjælland

          Læs mere

      • Faglige sektorer
      • Om HK Sjælland
      • Brancheklubber
      • HK Ungdom
      • Seniorklubber
      • Lokale tilbud
    • Sydjylland
    • Østjylland
    • Trafik og Jernbane
      • Trafik og Jernbane

          Læs mere

      • Overenskomst og fagligt
      • Medlemsfordele
      • Jernbaneferie
      • Tillidsrepræsentanter
      • Om trafik og jernbane

Kontakt HK

Fagforening  7011 4545

A-kasse  7010 6789

  • Genveje
    • A-kasse
    • HK Hovedstaden
    • Midt
    • MidtVest
    • Nordjylland
    • Sydjylland
    • Sjælland
    • HK Østjylland
    • HK Handel
    • HK Kommunal
    • HK/Privat
    • HK Stat
    • Ungdom
    • DL-F
    • Samdata
    • HK grafisk kommunikation
    • DL patient - administration - kommunikation
    • Trafik og Jernbane
  • Selvbetjening
    • Bliv medlem
    • AR283 - Ansøgning om efterløn
    • Find blanketter
    • Min jobsøgning
    • Ledighedserklæring
    • Udbetalingskort
    • Feriedagpenge
    • Send dokumenter
  • About HK

DU ER IKKE LOGGET IND

Du skal være logget ind for at udføre den ønskede handling.

LOG IND

Du kan logge ind i toppen under “Mit HK”.



Log ind

OPRET PROFIL

Hvis ikke du er medlem, kan du oprette en profil ved at bruge dit facebook login.


Du er nu logget ud.

Log ind som medlem

Log ind med NemID
Du kan altid bruge dit NemID til at logge ind på HK.dk. Hvis det er første gang du logger ind, skal du altid bruge dit NemID

 Log ind med NemID

Log ind med CPR nr. og adgangskode
Hvis du har oprettet en adgangskode til HK, kan du logge ind med CPR nr. og adgangskode lige her.

Der er en fejl i dit CPR-nummer eller adgangskode
log ind

Problemer med login?

For at øge sikkerheden i forbindelse med din adgangskode til Mit HK, skal du logge ind med NemID første gang, herefter kan du oprette din egen adgangskode på Mit HK.

Log ind med NemID

 Luk


Der vil blive sendt en mail eller sms med info om login

 Luk


Der er opstået en uventet fejl. Prøv evt. igen senere.

 Luk